νεα κρητη totalfitness news

Στην κληρωτίδα θα μπουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, 100 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) της περίφημης προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ολοκλήρωση του ελέγχου για τις 5.235 θέσεις ΥΕ, έχουν βρεθεί περί τους 100 επιτυχόντες που ισοβαθμούν με άλλους.
Για τους συγκεκριμένους θα γίνει δημόσια κλήρωση, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή. Από το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα κριθεί σε ποιες θέσεις θα τοποθετηθούν. Για παράδειγμα αν δύο υποψήφιοι που έχουν ισοβαθμίσει, έχουν πετύχει στην ίδια θέση στο δήμο Αθηναίων, εκείνος που θα κερδίσει στην κλήρωση θα τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση, ενώ εκείνος που θα χάσει στην θέση που έχει δηλώσει ως επόμενη προτίμησή του. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα προκαλέσει, προφανώς, καραμπόλες, καθώς θα πρέπει να μετακινηθεί με τη σειρά του εκείνος που έχει τοποθετηθεί στην θέση την οποία θα καταλάβει ο χαμένος της κλήρωσης κοκ.
Γιατί προκύπτουν οι ισοβαθμίες
Όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του Ανεξάρτητης Αρχής στην aftodioikisi.gr, οι ισοβαθμίες συμβαίνουν γιατί για τους ΥΕ το νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τόσο αναλυτικά κριτήρια όσα για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
-Ενώ για υποψήφιους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ προβλέπεται ότι: Μεταξύ ισοβαθμούντων υποψηφίων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο (τίτλος σπουδών) και αν αυτές συμπίπτουν στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται αυτός που έχει τον αρχαιότερο τίτλο σπουδών με βάση το έτος απόκτησής του και αν αυτός συμπίπτει προηγείται ο μεγαλύτερος στην ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησής του ενώ αν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω κριτήρια, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται για τους υποψηφίους της  Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης σε δημόσια κλήρωση, η οποία διενεργείται πριν την κατάρτιση των οριστικών πινάκων.
-Για τους υποψηφίους ΥΕ προβλέπεται ότι: Μεταξύ ισοβαθμούντων υποψηφίων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο και αν αυτές συμπίπτουν στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται ο υποψήφιος που είναι κάτοχος απολυτηρίου τριταξίου γυμνασίου και μεταξύ αυτών, ο υποψήφιος που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό.


Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top