νεα κρητη totalfitness news

r5 (1).jpg

Με πρωτοβουλία Κουντουρά η Ελλάδα επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού και τουρισμού Ιδρύθηκε με έδρα την Αθήνα νέος διεθνής οργανισμός του ΟΗΕ 

Με όραμα και στόχο την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ιδρύθηκε σήμερα στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά διεθνής οργανισμός με την ονομασία ISTO, International Sports & Tourism Organisation for Peace & Prosperity.

Η ίδρυση του ISTO θα συμβάλει καθοριστικά στην ισχυροποίηση το ρόλου της Ελλάδας διεθνώς στην χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών για τον παγκόσμιο τουρισμό και αθλητισμό. Και αποτελεί συνέχεια ενεργειών της Υπουργού Τουρισμού για ενίσχυση της παρουσίας και εκπροσώπησης της χώρας στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο ΟΟΣΑ, το Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού & Ταξιδίων κα.

Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και η φιλοξενία, γι'αυτό η Έλενα Κουντουρά επιδίωξε ο ISTO να έχει την έδρα του στην χώρα μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει ένα διεθνή οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. 

Ως μία ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την ίδρυση του ISTO στην Αθήνα, κατά την παρουσίασή του σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώπιον ελληνικών και διεθνών media, αλλά και πρεσβευτών κρατών-μελών του ΟΗΕ. Η μεγάλη επιτυχία ίδρυσης και φιλοξενίας του ISTO στην Ελλάδα, θεωρείται μία από τις τελευταίες σημαντικές παρακαταθήκες της Έλενας Κουντουρά στο Υπουργείο Τουρισμού, καθώς αναμένεται να αποχωρήσει για να διεκδικήσει την εκλογή της στην Ευρωβουλή.

r7 (1).jpg


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξήρε το έργο της Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι η δημιουργία του ISTO αποτελεί προσωπικό της επίτευγμα, και επεσήμανε ότι "πέτυχε στα χρόνια που είναι υπουργός Τουρισμού όχι μόνο να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να καταστήσει έτσι τον τουρισμό βασική ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας που απορρόφησε κατά το δυνατόν τα χειρότερα της κρίσης, αλλά και λόγω της διεθνούς της ακτινοβολίας πέτυχε να ξαναφέρει με το δυναμικότερο τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη τη χώρα μας".

Ενώ, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος στηρίζει το εγχείρημα, συνεχάρη την Έλενα Κουντρουρά για την πρωτοβουλία αυτή και σημείωσε ότι "σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, όπως και ο Τουρισμός, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα συνεχίζοντας να παράγει εκατοντάδες νέα ταλέντα στον αθλητισμό, να μπορεί να στέκεται στα πόδια της και να προσπαθεί να επενδύσει πάνω στο αθλητικό τουριστικό προϊόν"

Στην επίσημη παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου οργανισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών έδωσαν το παρόν η πρέσβης και πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Young - shim Dho, καθώς και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ), Δρ. Taleb Rifai, οι οποίοι επαίνεσαν με τη σειρά τους την Έλενα Κουντουρά για την πρωτοβουλία της και το συνολικό της έργο στον ελληνικό τουρισμό. Ενώ, αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον νέο οργανισμό, καθώς 53 χώρες είναι ήδη έτοιμες να ενταχθούν σε αυτόν.

Επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του ISTO ανέλαβε η Νοτιοκορεάτισα πρέσβης Young - shim Dho, με αντιπροέδρους τον τέως ΓΓ  του ΠΟΤ Δρ. Ταλεμπ Ριφάι και την Έλενα Κουντουρά και μέλη της επιτροπής τους Υπουργούς Τουρισμού της Κύπρου, Σάββα Περδίο, της Αιγύπτου, Ράνια Αλ-Μασάτ, του Λιβάνου, Αβεντίς Γκιντανιάν, της Βουλγαρίας, Νικολινα Αντζέλκοβα και της Πορτογαλίας, Άννα Μέντες Γκοντίνιο. Ενώ, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν δύο ακόμη μέλη της επιτροπής, δύο διεθνούς ακτινοβολίας και φήμης αθλητές. Η Διοικούσα Επιτροπή του ISTO θα αναλάβει τους επόμενους μήνες την ένταξη του νέου οργανισμού υπό τον ΟΗΕ και την εισδοχή των 53 πρώτων χωρών ως μέλη, αλλά και τη διοργάνωση της 1ης Γενικής Συνέλευσης του ISTO στην Αθήνα, όπου θα εκλεγεί η Εκτελεστική Επιτροπή και ο ΓΓ του νέου Οργανισμού.

r3 (1).jpg


«Ο Τουρισμός και ο Αθλητισμός», τόνισε η κα Κουντουρά, «ενώνουν τους ανθρώπους και τα έθνη. Έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν εκατομμύρια πολιτών του κόσμου και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας». «Τουρισμός και αθλητισμός είναι δύο τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται και μοιράζονται κοινούς σκοπούς και αρχές, όπως η αμοιβαία κατανόηση, η ανοχή και στενότερες σχέσεις μεταξύ των λαών, συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία και την ειρήνη μεταξύ των εθνών και πρωταγωνιστούν ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους».

Η Έλενα Κουντουρά στάθηκε στο ρόλο της Ελλάδας στο εγχείρημα, σημειώνοντας ότι "έχει πολλά να προσφέρει σε αυτόν τον κοινό στόχο και σε αυτό το νέο παγκόσμιο εγχείρημα που ξεκινά εδώ από την πατρίδα μας". Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι ολυμπιακοί αγώνες, η εκεχειρία. Ως μία χώρα που, όπως είπε, "τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε αναδείξει σε πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο τουρισμό, σε έναν κορυφαίο ελκυστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο και, με τη στρατηγική μας που έχει αναγνωριστεί διεθνώς από όλους τους παγκόσμιους φορείς, ως πρότυπο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και παράδειγμα για άλλες χώρες. Είναι η χώρα που γέννησε τη φιλοξενία".

Ο νέος οργανισμός, όπως εξήγησε Έλενα Κουντουρά, δημιουργείται με στόχο να αποτελέσει μέσο ενδυνάμωσης της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη με προγράμματα και σχέδια που ενισχύουν και πολλαπλασιάζουν τα οφέλη του τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες. Ενσωματώνει τις τέσσερις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης: 
  • Την παγκόσμια οικονομική ευημερία, 
  • την κοινωνική συνοχή
  • την αειφορία 
  • την καλή διακυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ατζέντα έως το 2030.
Τέλος, η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι είναι "όραμα μας το μήνυμα αυτό που ξεκινάει από την Ελλάδα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο ενώνοντας όλους τους ανθρώπους, τους λαούς, τα κράτη".

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top