νεα κρητη totalfitness news

«Σαφάρι» της Εφορίας σε Ι.Χ με βουλγαρικές πινακίδες

Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οδηγούν τους φορολογούμενους με όχημα υψηλού κυβισμού  να μεταφέρουν τα οχήματά τους στη γειτονική Βουλγαρία.

Οι φορολογικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει μια πρακτική που παραπέμπει σε παράκαμψη της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας μέσω Βουλγαρίας.
Ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας εκπρόσωπος τύπου τον Εφοριακών μίλησε στο Newsbomb.gr
 
«Οι φορολογικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει μία μέθοδο που παραπέμπει σε παράκαμψη της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας μέσω Βουλγαρίας. Είναι η "αποταξινόμηση" ελληνικών οχημάτων, δηλαδή η αφαίρεση των ελληνικών πινακίδων, η μεταφορά τους στη Βουλγαρία και η ταξινόμησή τους εκεί»   ανέφερε ο κ. Χατζησαλάτας.
Ο απολογισμός της ΑΑΔΕ για το 2018 είναι αποκαλυπτικός καθώς καταγράφηκαν 9.500 οχήματα τα οποία είχαν αρχικά ελληνικές πινακίδες αλλά οι ιδιοκτήτες τους τα αποταξινόμησαν.

Τα ίδια οχήματα ταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία, δηλαδή απέκτησαν πινακίδες κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας.

Η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεργασία µε τις Αρχές της Βουλγαρίας, προκειµένου να λάβει τα στοιχεία των κατόχων των οχηµάτων και να διαπιστώσει αν είναι οι ίδιοι που τα είχαν στην ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα.Εν συνεχεία θα προχωρήσει σε ελέγχους για να διαπιστώσει αν οι κάτοχοί τους είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top