νεα κρητη totalfitness news

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης -ΝΔ για «νοθεία στις εκλογές» μόλις 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 26ης Μαΐου. 
Το ήδη τεταμένο κλίμα από τις χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για προσπάθεια νοθείας στις εκλογές ήρθε να διαταράξει ακόμη περισσότερο σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ο οποίος μιλώντας στο Πρακτορείο fm τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλό θα είναι να βγούνε και να μας πούνε πόσες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει, ποιοι έχουν ελληνοποιηθεί, κάτω από ποιες διαδικασίες έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, ποιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που δημιουργούν καχυποψία για χειρισμούς αδιαφανείς». Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ότι «υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα» ο κ. Τζαβάρας ανέφερε: «Ο γραμματέας της ΝΔ μετέφερε στο προσκήνιο τις φήμες που κυκλοφορούν στην κοινωνία, όπου κι εγώ στις περιοδείες μου δέχομαι ερωτήσεις, σχετικά με κάποιες ελληνοποιήσεις που γίνονται, σχετικά με κάποιες διαδικασίες που θρυλούνται, πλην όμως δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να κατανοήσουμε εάν και κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών».
«Δεν τίθεται θέμα διαφωνίας μου με τη δήλωση που έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ.Τζαβάρας και διευκρίνισε: «Αυτό που αποδίδει ο γραμματέας της ΝΔ είναι ο φόβος που προκύπτει από τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εκλογικά θέματα, σε συνδυασμό με αυτή την ακατάσχετη παροχολογία από την οποία προκύπτει η απόφαση του κ. Τσίπρα παντί σθένει και πάση δυνάμει να μειώσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων».
«Κάνω έκκληση σε όλους και σε όλες: Σε αυτές τις εκλογές που για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός μετά από τέσσερα χρόνια θα κληθεί να μας δώσει τη γνώμη του, την απόφασή του, την σκέψη του, την κρίση του, τη στιγμή που όλοι περιμένουμε την άλλη Κυριακή την ετυμηγορία του λαού, αυτή θα πρέπει να την προετοιμάσουμε με τον καλύτερο και τον δημοκρατικότερο τρόπο, ώστε αυτό που θα προκύψει να είναι ανόθευτη η βούληση του ελληνικού λαού για τον τρόπο με τον οποίο θέλει μετά την άλλη Κυριακή να υπάρξουν αλλαγές σε αυτόν τον τόπο», τόνισε.
«Σε κάθε περίπτωση», κατέληξε, «θα είναι καλό για μια κυβέρνηση δημοκρατική να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες και στους όρους κάτω από τους οποίους το υπουργείο Εσωτερικών και οι άλλες αρμόδιες αρχές δημιουργούν τη διαδικασία προς την επόμενη Κυριακή».

Χαρίτσης: Αν χρειαστεί, προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η δήλωση Τζαβάρα προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος απείλησε ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Με χθεσινή μου δήλωση, κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί με σαφήνεια, αποδοκιμάζοντας χωρίς περιστροφές τους φαιδρούς ισχυρισμούς του Γραμματέα του κόμματός του περί δήθεν «σχεδιασμών αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος». Αντ’ αυτού, οι απαράδεκτες δηλώσεις Αυγενάκη, όχι μόνο δεν έχουν ανασκευαστεί μέχρι τώρα από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τροφοδοτήθηκαν και από τη σημερινή, ακροδεξιάς κοπής, συνωμοσιολογία του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Τζαβάρα, που εμπλέκει πλέον ρητά ακόμα και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.
Εάν και σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταθεί στο ύψος που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος και δεν αποδοκιμάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους άθλιους αυτούς ισχυρισμούς, θα είναι πια φανερό ότι η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ακόμα και σχεδιασμούς πρόκλησης τεχνητής πολιτικής ανωμαλίας. Αντίστοιχοι σχεδιασμοί αντιμετωπίζονται με τη θεσμική εγρήγορση κάθε δημοκράτη, αλλά, αν χρειαστεί, και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Καλώ πλέον όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν θέση και να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την ομαλότητα του πολιτικού κλίματος και το κύρος της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top