νεα κρητη totalfitness news

Το ελληνικό νησί που έχει περισσότερους τουρίστες από κατοίκους


Το μικρό νησί στις Κυκλάδες έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει πόλος έλξης τουριστών

Ένα μικρό νησί στις Κυκλάδες έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει πόλος έλξης τουριστών από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη όπως την Γαλλία την Ιταλία και την Σκανδιναβία.

Μάλιστα αυτό το νησί έχει πληθυσμό μόλις στα 256 άτομα (σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011) ενώ δέχεται εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες κάθε καλοκαίρι.
Ο λόγος για την Σχοινούσα που βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων με έκταση μόλις 8,144 τ. χλμ.

Το καταφύγιο μικρών σκαφών

Παρόλα αυτά το λιμάνι του νησιού, το Μερσίνι, θεωρείται από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, καταφύγια μικρών σκαφών σε ολόκληρο το Αιγαίο με αποτέλεσμα να δέχεται 100δες μικρά τουριστικά σκάφη. Όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος ώστε κάποιος να επισκεφτεί το νησί.

Οι μαγευτικές ομορφιές του νησιου 

Οι φυσικές ομορφιές της Σχοινούσας, αλλά και οι σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει, την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι πάρα την μικρή του έκταση το νησί διαθέτει πάνω από 15 πανέμορφες παραλίες όπως η Μερσίνι, το Τσιγκούρι, το Λιβάδι, η Λιώλιου, η Ψιλή Άμμος, ο Αλμυρός, κ.α.
Επιπλέον η Σχοινούσα είναι διάσημη για το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό που προσφέρει με ντόπια κρέατα και τυριά, φάβα και φυσικά το διάσημο κατσούνι.
Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top