νεα κρητη totalfitness news


Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, ήδη έχουν υπερκαλυφθεί η 9.030 προσλήψεις του 2019, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει δεμένα τα χέρια ακόμη και για την περίπτωση των 1.500 ειδικών φρουρών που δείχνει ότι «καίγεται» να προσχωρήσει.

Τι θα γίνει όμως με δύο προκηρύξεις τις οποίες περιμένουν χιλιάδες είτε εργαζόμενοι στους δήμους είτε άνεργοι: Την περίφημη «ουρά» της προκήρυξη 3Κ/2018 για 758 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων και τις 3.250 θέσεις στο εμβληματικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»;
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δύο προκηρύξεις τόσο ως προς την ωρίμανσή τους όσο και ως προς την «επιβάρυνση» του κανόνα προσλήψεων -αποχωρήσεων. Αναλυτικά:

-Για την προκήρυξη που αφορά τις 758 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων έχει γίνει σχετική επεξεργασία από το ΑΣΕΠ, ωστόσο είναι σαφές ότι «κολλάει» για το 2019 στο ότι ήδη έχει υπερκαλυφθεί ο αριθμός των προσλήψεων ακόμη και με το 1 προς 1, ενώ το αν θα μετακινηθεί στο 2020 θα εξαρτηθεί από το αν η νέα κυβέρνηση αθετήσει μία προεκλογική της δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο με βάση τον κανόνα 1 προς 5. Είναι κάτι που συζητείται αλλά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί. Αν συνεχιστεί το σημερινό 1 προς 1 τότε στις περίπου 9 με 9.500 προσλήψεις που αναμένονται (σ.σ. με βάση τις αποχωρήσεις) για το 2020, είναι πιθανόν να χωρέσουν και οι 758 προσλήψεις στους δήμους. Σε διαφορετική περίπτωση, καθώς για τη ΝΔ δεν είναι προτεραιότητα η κάλυψη αυτών των θέσεων που η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορούν να καλυφθούν σε συνεργασία με ιδιώτες, η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να παραπεμφθεί στις καλένδες.

-Για τις 3.250 θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η εικόνα είναι αντίστροφη. Το συγκεκριμένο αίτημα δεν έχει φτάσει ποτέ στο ΑΣΕΠ από το υπουργείο Εσωτερικών, άρα δεν υπάρχει ούτε καν πρόπλασμα προκήρυξης. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η ΝΔ έχει δεσμευθεί ρητά ότι η κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων θα προχωρήσει, και, κυρίως, λόγω του ότι το κόστος του προγράμματος καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα οι συγκεκριμένες θέσεις δεν θα έχουν επιπλέον δημοσιονομικό κόστος, άρα δεν μπαίνουν μέσα στον κανόνα προσλήψεων -αποχωρήσεων, είναι σαφές ότι η προκήρυξη αργά ή γρήγορα θα προχωρήσει. 
Αναμένεται μόνον να καθορισθούν και οι τελευταίες θέσεις από τους δήμους και σταλεί το αίτημα από το ΥΠΕΣ στο ΑΣΕΠ.Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top