νεα κρητη totalfitness news


Σε απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ προχωρούν μια σειρά δημοτικές αρχές μειώνοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο το εργατικό δυναμικό των δήμων τους. Οι απολύσεις σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως συμβασιούχους που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας.

Οι συγκεκριμένες απολύσεις γίνονται σε μια χρονική στιγμή που μόλις τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ουσιαστικά προανήγγειλε τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 9.000 άτομα, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζομένους των δήμων. 
Μέσα σε αυτό το σκηνικό μια σειρά από δήμοι, ήδη δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να απολύονται και να βγαίνουν στο δρόμο της ανεργίας.

Στη μη ανανέωση των συμβάσεων εννέα δημοτικών υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προχώρησε η δημοτική αρχή.

Επίσης στη μη ανανέωση των συμβάσεων απολύοντας ουσιαστικά 12 συμβασιούχους που εργάζονταν σε παιδικούς σταθμούς προχώρησε και η δημοτική αρχή Αγρινίου. 

Στις απολύσεις των 26 εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.  προχώρησε και ο δήμος Καλαμάτας.

Επίσης αρνητικά κρίθηκαν από το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα 60 συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που θα οδηγήσει στην απολύση των εργαζομένων. 

Ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται είναι και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νόμου Θεσσαλονίκης,η οποία  καταγγέλλει σχέδια για απολύσεις δημοτικών υπάλληλων σε πολλούς δήμους. 

Πάντως μια σειρά από σωματεία εργαζομένων αλλά και η ΠΟΕ – ΟΤΑ με ανακοίνωση της, ζητούν την ανάκληση των απολύσεων πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και προαναγγέλλουν νέες.
Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top